Belépés
Császármorzsa
Hozzávalók 4 személyre:

1 tojás, 5 dg margarin, 5 evőkanál cukor, csipet só, 35 dg liszt, 10 dg darabolt dió, 5 dg mazsola, tej, 4 dl tejszín, 10 dg étcsokoládé.

Elkészítése:

A tojások sárgáját a cukorral, sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és fokozatosan a tejet, lisztet úgy, hogy sűrű csomómentes maszszát kapjunk. Lazán hoz...
Finom gyümölcskenyér
Hozzávalók:

12,5 dkg teljes búzaliszt, 2,5 dkg margarin, fél dl tej, 1 tojássárgája, 2 dkg méz, 1 dkg élesztő, 30 dkg aszalt gyümölcs (szilva, mazsola, alma, körte, narancshéj), 2,5 dkg dió, 2,5 dkg mogyoró, fahéj, szegfűszeg, gyömbér.

Elkészítése:

Az élesztőt a tejjel és egy kevés cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott, de nem f...
Joghurtos málnatorta
Hozzávalók (kb. 12 szelethez): 12-13 dkg vaj vagy margarin, 7-8 dkg tejes tortabevonó, 17-18 dkg csokoládés gabonapehely, 5 dkg darált mandula, 50 dkg málna, 36 g színtelen zselatin, 5 dl tejszín, 5 dl joghurt, 1 zacskó vaníliás cukor, 10 dkg kristálycukor, 1 citrom leve, 1,5 dl krémföl, a forma kikenéséhez olaj, a díszítéshez limett- vagy citromkarikák, citromfű és csokoládéforgác...
Sült csirke sajtmártással
Hozzávalók (4 személyre): 1 konyhakész csirke, 1 ek. pulykafűszersó, 2 ek. olaj, 1 nagy fej hagyma, 4-6 gerezd fokhagyma, 0,5 dl száraz fehérbor, 100 g gouda/trappista/eidami sajt, 100 g füstölt sajt (karaván, oázis), 30 g vaj/margarin, 3 ek. liszt, 3 dl húsleves (kockából), 1 dl tejföl, só, őrölt fehér bors, szerecsendió, 1 dl tejszín, néhány fodros salátalevél, 1 szelet pir...
Sajtkrémleves pirítóssal
Hozzávalók (4 személyre): 25 dkg sárgarépa, 25 dkg póréhagyma, 25 dkg brie vagy camembert sajt, 5 dkg trappista sajt, 8 dl zöldségerőleves, 2 dl tejszín, 5 szelet toastkenyér, 3 evőkanál vaj vagy margarin, 2 evőkanál liszt, só, bors, a tepsi kikenéséhez margarin.
1. A lekapargatott, megmosott sárgarépát hasábokra, a pórét karikákra vágjuk. A levesben kb. 2 percig főzzük, majd ...
Citromos csirkeleves
Hozzávalók:

0,5 kg csontos csirkemell, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg petrezselyemgyökér, 5 dkg vöröshagyma, 5 dkg zellergumó, 1 gerezd fokhagyma, 1 púpozott evőkanál liszt, 4 dkg margarin, 1 dl tejszín, 2 db tojássárgája, 1 citrom leve, 1 csokor petrezselyem, őrölt bors, csipetnyi tengeri só.

Elkészítése:

Megtisztítjuk és hasábra vágjuk a zöldségeket, és...
Paprika fokhagymás körözöttel
Hozzávalók (4 paprikához):
12,5 dkg tehéntúró, 1 közepes fej hagyma, 12-15 szál metélőhagyma, 12,5 dkg juhtúró, 12,5 dkg lágy margarin, 1 kk. mustár, 1 púpos kk. pirospaprika, 1 kk. mustár, 1 púpos kk. pirospaprika, 1 kk. paprikakrém, 1 mk. őrölt köménymag, 4 ek. sör, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 4 nagyobb, húsos paprika.
1. A tehéntúrót szitán vagy (kétszer) krum...
Csevabcsicsa
Hozzávalók:

600 g vegyes darált hús, 50 g margarin, 3 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál édesnemes fűszerpaprika, 1 kávéskanál csípős fűszerpaprika, 1 kávéskanál majoránna, só, bors.

Elkészítése:

Összegyúrjuk a darált húst az apróra vágott vöröshagymával, az átnyomott fokhagymával, liszttel, sóval, borssal, majoránnáva...
Édes szalámi
Hozzávalók:

25 dkg margarin, 25 dkg háztartási keksz, 10 dkg kakaópor, 5 dkg mazsola, 1 db tojás.

Elkészítése:

Törjük igen apróra a háztartási kekszet, de ne daráljuk. A 25 dkg margarint melegítsük fel, a forrás kezdetekor keverjük hozzá a cukrot és a kakaóport. A keveréket hagyjuk 1 percig forrni. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a tojást és a ma...
Nyári zöldségleves májgaluskáv
Hozzávalók (4 személyre):

1 szikkadt zsemle, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. vaj/margarin, egy csokor petrezselyem, 80 g csirkemáj, 1 kisebb tojás, fél kk. morzsolt majoránna, 2 ek. zsemlemorzsa, só, bors, 150 g sárgarépa, 200 g cukkini, 150 g vajbab, egy csokor újhagyma, 300 g zöldborsó, 1 ek. olaj, 1,2 liter húsleves (kockából).

1. A májgal...
Káposzta fejtett babbal
Hozzávalók (4 személyre):

50 dkg fejes káposzta, 50 dkg mélyhűtött fejtett bab, 2 fej vöröshagyma, 1 szál póréhagyma, egy csomó leveszöldség, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál vaj vagy margarin, 2-3 evőkanál olaj, só, bors, köménymag, a díszítéshez friss zellerzöld.

1. A vöröshagymát megtisztítjuk, és négyfelé vágjuk. A megtisztított, megmosott leveszöldséget kock...
Besamel mártás
...
Hozzávalók:
5dkg liszt
5dkg margarin
05dl főző tejszin
1 csipet só
1 csipet cukor
1dl fehérbor

Világos rántást készítek (lassú tűzön , kevergetés mellett felolvasztom a margarint, amikor

elkezd gyöngyözni, rászórom a lisztet és kevergetem, amíg rózsaszín kezd lenni), akkor

felöntöm bő fél liter tejszinnel és ...
Vegyes sütik
...

Szaggatott mézes

3 fél liter liszt 1 kévés kanál szódabikarbóna 2 ½ dl olvasztott méz diónyi vaj, fahéj szegfűszeg 2 tojás és tej az össze állításhoz, nyújtjuk, szaggatjuk és sütjük.

Mézes tészta öntve

5 tojássárgája 25 dkg cukor 5 dkg vaj 1 kanál kakaó egy kis fahéj szegfűszeg 7 kanál olvasztott méz ezt kikavarjuk habosra. A fehér...
Almás-mézes érmék
...

Hozzávalók:

1 dl margarin vagy vaj,
2 dl méz,
2 db tojás,
3 dl finomliszt,
1/2 teáskanál szódabikarbóna,
1/2 teáskanál sütőpor,
1/2 teáskanál só,
1/2 teáskanál őrölt fahéj,
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió,
3 dl finomra metélt hámozott alma,
2 dl finomra aprított, kimagozott datolya,
1 dl mazs...
Darálós keksz
...

Hozzávalók:

15 dkg vaj vagy margarin
25 dkg porcukor
1/2 csom. sütőpor
1 csom. vaniliacukor
reszelt citromhéj
rum aroma
4 egész tojás
75 dkg liszt

Az olvasztott vajat vagy margarint a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a valiliát, a sütőport,a
4 tojást, ezután hozzádolgozzuk a lisztet.
Viszonylag ...
Diós linzer
...

Hozzávalók:
15 dkg lisztet,
1 csapott kávéskanál sütőport,
1 csomag vaníliás cukrot,
1 tojást,
6,5 dkg cukrot,
6,5 dkg margarint összegyúrunk,

kisodrunk, tepsibe rakjuk, és két evőkanál lekvárral megkenjük.

Tetejére:
10 dkg margarin,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál víz,...
Fűszeres mézeskalács
...

Hozzávalók:

10 dkg margarin vagy vaj,
10 dkg cukor,
10 dkg méz,
2 egész tojás,
20 dkg liszt,
1 dkg szalalkáli,
1/2 kk gyömbér,
szegfűszeg és fahéj,
5 dkg cukrozott narancshéj,
kevés zsemlemorzsa.

Kerek vagy hosszúkás formát választunk, amit zsiradékkal kikenünk, zsemlemorzsával beszórunk. A v...
Habos csiga
...

Hozzávalók:
40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
2 kanál porcukor,
2 dkg élesztő,
4 tojás,
50 dkg porcukor,
15 dkg dió.

Az élesztőt kevés tejjel megkelesztjük, majd a 4 tojássárgájaval tésztát gyúrunk. 3 cipót formálunk belőle, és fél óráig pihentetjük. A porcukrot a 4 tojás fehérjével kemény habbá verjük. A cipókat kinyúj...
Hámán-táska (Hámán-füle)
...
Hozzávalók:
35 dkg rétesliszt,
15 dkg margarin,
1dkg élesztő,
10 dkg cukor,
só,
reszelt citromhéj,
2 tojás,
kevés rum,
szilvalekvár vagy máktöltelék.

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és az élesztővel. Belekeverjük a cukrot, a sót, a citromhéjat, a két tojást, és annyi rumot adunk hozzá, hogy jól nyújtható tés...
Hókifli
...
Hozzávalók:

30 dkg liszt
25dkg margarin
2 evőkanál 10 %-os ecet
4 evőkanál víz
kevés só
porcukor

Elkészítés:

Az összetevőket kézzel jól összegyúrni, egy éjszakán keresztül pihentetni. Pihentetés után kinyújtani 4-5 mm vastagra, kb. 5 centis kockákra vágni, közepére 1 db kimagozott meggyet, diót vagy kemény le...
1 2 3 ......655 656 ...983 984 ....1309 1310 1311 
Címkék: tojások sárgáját, olvasztott margarint, kevés cukorral, forma kikenéséhez, díszítéshez limett-, tepsi kikenéséhez, pórét karikákra, tehéntúrót szitán, darált húst, apróra vágott, átnyomott fokhagymával, háztartási kekszet, forrás kezdetekor, keveréket hagyjuk, csokor petrezselyem, csokor újhagyma, csomó leveszöldség, díszítéshez friss, vöröshagymát megtisztítjuk, össze állításhoz, olvasztott vajat, porcukorral habosra, élesztőt kevés, cipókat kinyúj, lisztet elmorzsoljuk, összetevőket kézzel, éjszakán keresztül, tojássárgájaval, zsemlemorzsával, zöldségerőleves, csokoládéforgác, szódabikarbóna, gyümölcskenyér, hozzádolgozzuk, pulykafűszersó, vöröshagymával, leveszöldséget, fűszerpaprika, megtisztítjuk, kristálycukor, citromkarikák, sajtkrémleves, császármorzsa, sajtmártással, lekapargatott, megtisztított, megkelesztjük, zsemlemorzsa, tojássárgája, fokhagymával, összegyúrunk, szerecsendió, csevabcsicsa, pirospaprika, metélőhagyma, belekeverjük, összegyúrjuk, vaniliacukor, összetevőket, elmorzsoljuk, szilvalekvár,
© 2013 TVN.HU Kft.